Na een bezoek aan Willy Wonka vorig jaar in Charlie and the Chocolate Factory, zorgt Deep Bridge dit najaar opnieuw voor een hartverwarmende familiemusical met A Christmas Carol. Intussen krijgt de cast stilaan vorm en weten we wie Lucas Van den Eynde, die de verbitterde Ebenezer Scrooge zal vertolken, mag vergezellen op het podium.

Wie vorig jaar mee op bezoek ging bij ‘s werelds vreemdste chocolatier mag zich opmaken voor een reünie met een van de Charlie Buckets: Mauro Degroote zal in A Chirstmas Carol namelijk te zien zijn als Tiny Tim, een rol die hij zal delen met ‘Oompa Loompa’ Matthijs Vochten. Timothy “Tiny Tim” Cratchit is de zoon van Ebenezer Scrooge’s klerk. Tiny Tim is zwaar ziek, maar zijn ouders kunnen zich geen behandeling veroorloven met het kleine salaris dat Scrooge betaalt.

Steve De Schepper zal door de theaters dwalen als Geest van het Verleden, vergezeld door Geest van het Heden Jervin Weckx en Geest van de Toekomst Isabelle Heremans. Eveline Maes kruipt in de huid van Belle, de ex-verloofde van Scrooge en het meisje dat zijn jonge hart brak. Saïn Vantomme zal te zien zijn als Mrs. Cratchit en Jens Broes kruipt in de huid van de joviale koopman Fezziwig.

Voor het ensemble kan Deep Bridge intussen al rekenen op Daan Keisse, Rani De Deken, Thomas Servranckx, Indra Van Impe en Pieter Vreys.

Verhaal

Voor bankier en wisselaar Ebenezer Scrooge draait bijna zijn hele leven alleen maar om geld. Liefde, familie en vriendschap lijkt hij te verafschuwen. Op kerstavond stemt Scrooge onwillig in met een vrije dag voor zijn boekhouder Bob Cratchit, zodat Bob Kerstmis kan vieren met zijn gezin. Scrooge krijgt diezelfde avond het bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley. Die waarschuwt hem voor zijn lot als rusteloos, ronddwalend spook, indien hij zijn leven niet verandert. Ook de Geesten van Voorbije Kerstmis, Kerstmis Nu en Toekomstig Kerstmis passeren nog de revue bij Scrooge. Zij brengen hem tot nieuwe inzichten en hij verandert zijn leven drastisch. Scrooge wordt weer de zachtaardige en ja, zelfs vrijgevige man die hij was voor de dood van zijn geliefde Emily.

De première van A Christmas Carol vindt plaats op 16 december 2023 in Capitole Gent, de voorstelling reist in januari 2024 verder naar het Trixxo Theater in Hasselt. Voordien vinden er enkele try-outs plaats in de Antwerpse Stadsschouwburg. Wie er niet bij kan zijn tijdens de try-outs krijgt een herkansing in februari 2024, dan keert de voorstelling namelijk terug naar de Koekenstad. Tickets en info via deepbridge.be.

Lees ook: Lucas Van den Eynde terug op de planken in A Christmas Carol.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.