Afgelopen woensdag vond in het AFAS Theater in Leusden het prestigieuze Musical Awards Gala plaats. Het gala, dat jaarlijks georganiseerd wordt door de Stichting Musical Awards, bekroont de beste voorstellingen, acteurs of actrices in 22 categorieën. De Studio 100-musical De 3 Biggetjes won dit jaar de Eventim Publieksprijs voor Beste Familiemusical. Andere genomineerden in deze categorie waren onder meer Winnie de Poeh, Peter Pan de musical en de Efteling-musical Gi-ga-gantisch. Marie Verhulst, Nurlaila Karim en Peter Thyssen namen de award in ontvangst.

De herwerking van de succesvolle K3-musical ging op 10 februari in première in Gent en trekt sindsdien langs de grootste theaters van België en Nederland. In Vlaanderen is de voorstelling volgende maand enkel nog te zien in Antwerpen. Bij onze noorderburen is De 3 Biggetjes nog te zien in Breda, Leeuwarden, Apeldoorn en Heerlen:

‘Al meer dan de helft van de voorstellingen zijn achter de rug, maar we zijn het nog lang niet beu. Op naar nog veel geslaagde voorstellingen!’

Hanne Verbruggen, “Knarri”

Verhaal

Het verhaal van de musical is een vervolg op het klassieke sprookje De wolf en de drie biggetjes en begint wanneer de boze wolf al oud is. Op een dag ontsnapten drie biggetjes uit de boerderij en de wolf, Baltimoor, wilde ze meteen opeten. De biggetjes waren hem te slim af: het eerste biggetje bouwde een huisje van stro, het tweede een van hout. Deze blies Baltimoor zo plat. Het huisje van de derde big kreeg hij echter niet omver, omdat het van steen was gemaakt.

Zelfs na jaren en jaren blazen, kreeg hij de biggen nooit te pakken en lacht iedereen hem uit. Baltimoor wil alsnog wraak nemen op de derde big (de andere biggen zijn inmiddels verhuisd naar Italië en Frankrijk) en geeft zijn drie zonen de opdracht om haar drie dochters te vangen. Degene die hierin slaagt, krijgt als beloning de wolvenhoorn.

De 3 Biggetjes is nog tot en met 16 juni te zien in Antwerpen en Nederland. Tickets en info via de3biggetjes.live.

Lees ook: K3 beleeft musicaldebuut in nieuwe versie De 3 Biggetjes

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.