Gisterenmiddag liep het Gentse Capitole vol voor de première van De 3 Biggetjes, de musical met K3 in de hoofdrol. Deze nieuwe versie van de voorstelling, die voor het eerst gespeeld werd in 2003 en hernomen werd in 2007, betekent het musicaldebuut van de huidige bezetting van de groep.

De kleurrijke voorstelling bouwt verder op het gekende sprookje en vertelt het verhaal van Knirri, Knarri en Knorri. De drie dochters van “Mama Big” Ganda, gespeeld door Nurlaila Karim, proberen uit de handen te blijven van de wolven die ronddwalen in het bos. Marthe, Hanne en Julia hebben lang uitgekeken naar deze première:

‘We hebben er hard voor gerepeteerd, en ik ben dan ook zo blij dat we vandaag onze première konden spelen. Van de muziek van De 3 Biggetjes word je opslag goed gezind!’

Marthe De Pillecyn, “Knirri”

‘Het is onze eerste musical en wat voor één! Ik ben zo blij dat we samen met deze fantastische cast deze magische voorstelling opnieuw tot leven mogen brengen.’

Hanne Verbruggen, “Knarri”

‘Ik ben al maanden aan het aftellen naar deze dag! In een musical spelen is echt iets wat al heel lang op mijn bucketlist stond. Ik kan wel zeggen dat vandaag een droom in vervulling is gegaan!’

Julia Boschman, “Knorri”

In de musical is Wolf Baltimoor (Peter Thyssen) zelf te oud geworden om op de biggen te jagen, dus stuurt hij zijn zonen op pad. Willy (Michiel De Meyer), Waldo (Gio Kemper) en Wuppert (Louis Thyssen) zijn vastbesloten hun vader trots te maken, maar loopt alles wel zoals verwacht?

Marie Verhulst en Walter Baele maken de hoofdcast compleet als Pluisje en Vos Loewie.

Felgesmaakte traditie

Studio 100 heeft een rijk verleden aan sprookjesmusicals. Na de musical Sneeuwwitje, die in 1998 in première ging en vanaf 30 juni dit jaar opnieuw te zien is, kon het publiek onder andere ook genieten van de voorstellingen Pinokkio, De Kleine Zeemeermin en Robin Hood. Dat deze traditie aanslaat is duidelijk, want intussen werden er al meer dan 160.000 tickets verkocht voor De 3 Biggetjes.

De 3 Biggetjes, De Musical is nog tot en met 20 mei te zien in Gent, Hasselt, Brugge en Antwerpen. Nadien trekt de voorstelling naar Nederland. Tickets en info via de3biggetjes.live.

Lees ook: Sneeuwwitje volgend jaar te zien in Plopsa Theater

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.