Twee (of drie?) acteurs, enkele decorstukken en een vol Fakkeltheater, dat was de première van De Vrouw in het Zwart afgelopen donderdag. De voorstelling van Stephen Mallatratt, gebaseerd op de roman van Susan Hill, vertelt het verhaal van Arthur Kipps. De advocaat wordt in zijn jonge jaren naar het afgelegen huis van een overleden vrouw gestuurd om er de nodige zaken af te handelen. Eenmaal aangekomen maakt hij er echter de meest angstaanjagende dingen mee. Hij zou zelfs bijna zweren dat her er spookt, alleen geloofde hij daar voordien helemaal niet in. Jaren later roept hij de hulp van een acteur in om zijn verhaal te vertellen, in de hoop dat hij dit hoofdstuk dan eindelijk kan afsluiten.

Sterk duo

Daan Hugaert kruipt voor de gelegenheid in de huid van advocaat Kipps. Tijdens het stuk staat hij aan de zijde van De Acteur en speelt hij alle personen die hij op zijn reis naar Crythin Gifford tegenkomt. Dat Hugaert een gedegen acteur is, is geen geheim. Hij wisselt moeiteloos verschillende personages, inclusief dialect, houding en eventuele tics, met elkaar af. Daarnaast loodst hij het publiek als verteller door de verschillende scènes. Terwijl De Acteur de handelingen uitvoert, geeft verteller Hugaert ons een inkijk in het hoofd van de jonge Kipps. De toeschouwers hangen aan de lippen van de meesterverteller, vol spanning wachtend op het vervolg.

Elias Bosmans geeft als De Acteur gestalte aan het onheilspellende verhaal van Arthur Kipps. Vol overgave vertaalt hij het verhaal verteld door Hugaert in meeslepende scènes. Hij beleeft elk moment en is daardoor in staat om echte emoties in de schaal te werpen. Het is zeer fijn om de wisselwerking tussen het duo te ervaren en te zien hoe ze een eigen touch geven aan deze theaterklassieker.

Met De Vrouw in het Zwart bewijst Loge10 Theaterproducties opnieuw dat ze er niet voor terugdeinzen om internationaal geprezen voorstellingen op te voeren, en met succes. Door middel van licht- en geluidseffecten weten ze de nodige spanning op te bouwen in de zaal. De occasionele gil van enkele toeschouwers wordt bij momenten afgewisseld met een vleugje humor, wat resulteert in een gebalanceerde voorstelling. De producent doet het verhaal van Hill alle eer aan en doet ons hiermee reikhalzend uitkijken naar hun volgende productie.

De Vrouw in het Zwart is nog tot en met 31 maart te zien in Antwerpen. Tickets en info via fakkeltheater.be.

Lees ook: Loge10 Theaterproducties brengt thriller Gaslicht

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.