Vanavond is het opnieuw zover: vanaf 18 uur openen 8 kastelen over heel België de poorten voor Kerstmagie. De theaterwandeling, geschreven door regisseur Niels De Valk, dompelt de bezoekers dit jaar onder in een gloednieuw verhaal.

De kasteelheer ontvangt ieder jaar zijn omvangrijke familie om samen op het kasteel Kerst te vieren. De verwachtingen zijn steeds hooggespannen, het is het familiale hoogtepunt van het jaar. Nostalgie en traditie zijn belangrijk, maar de ‘moderne’ wereld moet ook zijn plaats krijgen.

Dit jaar zit de kasteelheer echter zonder inspiratie en besluit hij de hulp in te roepen van twee wereldberoemde decorateurs. Er wordt een wedstrijd én een thema aan gekoppeld: wie haalt de geest van Kerst, geïnspireerd op de vijf zintuigen, het beste naar binnen?

Per kasteel werkte een creatief team samen met een groep vrijwilligers om De Vijf Zintuigen van Kerstmagie tot leven te wekken door middel van prachtig gedecoreerde kamers. De cast werd telkens ook samengesteld uit de lokale bevolking. Het belooft een ontspannende familie-uitstap te worden waarin een spannend verhaal, fantastische lichteffecten en prachtige muziek samenkomen.

Kerstmagie zal te zien zijn in Aartselaar, Hingene, Westerlo, Sint-Truiden, Laarne en Vlamertinge. Ook dit jaar steekt de voorstelling de taalgrens weer over, La Magie de Noël strijkt neer in Gembloux en Soignies.

Kerstmagie (La Magie de Noël) is van 8 tot en met 26 december 2023 te zien. Tickets en info via kerstmagie.be en magiedenoel.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.