Meer dan 2 miljoen bezoekers op Broadway, 14 nominaties voor de Tony Awards en winst in 3 categorieën. Dat zijn de indrukwekkende cijfers van Spamalot, de musical gebaseerd op Monty Python and the Holy Grail. Wie het liever wat dichter bij huis zoekt, kan Spamalot volgende maand gaan bekijken in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas, waar Belcanto de absurde voorstelling op zal voeren.

Het wordt de vijftiende musical van Belcanto, dat eerder ook al kleppers als Titanic en Aida, en vorig jaar nog The Addams Family naar Sint-Niklaas bracht. Een 26-koppige cast bereidt zich momenteel volop voor om het beste van zichzelf te geven tijdens deze voorstelling boordevol meezingers, en dat allemaal onder leiding van regisseur Jan Sas. Hij probeert de acteurs vooral zichzelf te laten zijn:

‘Vertrekken van onvoorbereid, bijna kinderlijk spel, zonder ingestudeerde tekst, vind ik zeker de meest onrustige en tevens meest bevrijdende manier van werken. Wat je uiteindelijk speelt, komt meer vanuit jezelf. De timing van de grappen die je speelt, voel je ook beter aan op deze manier.’

Jan Sas, regisseur

De vereniging kan, naast een vaste ploeg creatives, rekenen op heel wat vrijwilligers die er voor zorgen dat alles op en achter het podium klaarstaat voor de grote première op 3 november. Van de meer dan honderd kostuums, tot de grote houten constructie voor het kasteel, tot het kleinste buxushaagje op het podium: ze werden allemaal met veel liefde uitgezocht en voorbereid door een grote groep Belcanto’ers. Op of naast het podium, iedereen kijkt ieder jaar uit naar de voorstellingen:

‘Als je bij Belcanto auditie doet, ben je direct deel van een familie. Zelfs de jaren waarin ik niet in de cast zit, kan ik het niet laten om toch te komen helpen.’

Belcanto’er

‘Belcanto is een groep waarvan ik van bij het begin merkte dat ieder lid alles op alles zet om zich als groep te kunnen versterken. En da’s zo schoon. Door de warmte waarmee ik onthaald werd, had ik als nieuweling al vanaf de eerste repetitie het gevoel graag gezien te zijn. Iedereen wordt in zijn eigenheid aanvaard en meer nog: aangemoedigd diens authentieke zelf te zijn.’

Belcanto’er

Deze enthousiaste, geëngageerde bende kijkt er alvast enorm naar uit om Spamalot te brengen. Het wordt een absurde musical over de goddelijke queeste van koning Arthur, die samen met zijn metgezellen Lancelot en Robin op zoek gaat naar de Heilige Graal.

De cast van Spamalot staat te popelen om dit absurde verhaal te delen met het publiek - © Smile@Daina
De cast van Spamalot staat te popelen om dit absurde verhaal te delen met het publiek – © Smile@Daina

Belcanto speelt Spamalot van 3 tot en met 12 november in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas. Tickets en info via ccsint-niklaas.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.