De afgelopen dagen was Alex Agnew te vinden in het openluchttheater te midden van het Rivierenhof in Deurne. Daar speelde hij enkele unieke dubbelshows met Soundos El Ahmadi, zijn Nederlandse collega die hij ontmoette tijdens hun deelname aan het jongste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld.

Agnew baseerde zijn set op enkele stukken uit zijn show Wake Me Up When It’s Over, waarmee hij de afgelopen drie jaar in het theater stond. In totaal was de King of Comedy te zien in 171 zalen, goed voor 271 shows en meer dan 150.000 verkochte tickets. Per ticket schonk hij bovendien €1 aan het Yamina Krossa Fonds. Na meer dan 20 jaar op de planken is de comedian nog steeds erg populair in België en Nederland. Hij schreef intussen negen zaalshows en stond al meer dan duizend keer op de planken, waarvan maar liefst twaalf keer in een uitverkocht Sportpaleis.

De lijst met verwezenlijkingen is lang en indrukwekkend, maar de comedian voegt er graag nog een nieuwigheid aan toe. Deze week bracht Agnew namelijk zijn eerste comedy-vinyl uit. Vanaf nu kan je Wake Me Up When It’s Over dus altijd en overal beluisteren. Met een duurtijd van 2 uur en 17 minuten is het bovendien de langste comedy-LP in de Belgische geschiedenis, een nieuw record op naam van Alex Agnew.

De opnames van de plaat werden in december gemaakt in de Antwerpse Arenberg, die onlangs afscheid moest nemen van programmator Jef Staes. Hij overleed in mei aan de gevolgen van kanker. Agnew draagt zijn plaat postuum op aan zijn dierbare vriend.

De gelimiteerde uitgave van Wake Me Up When It’s Over is te bestellen via alexagnew.be/merch.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.