Op 15 juli start de cast van de eerste Vlaamse productie van De Klokkenluider van de Notre Dame aan de repetities. Daarmee zetten ze de laatste rechte lijn in naar de première. Het was de afgelopen tijd echter al druk aan het Donkmeer, waar een indrukwekkende constructie van maar liefst 16 meter hoog en 34 meter breed opgetrokken werd. Deze basisconstructie voor het decor wordt binnenkort geschilderd, waarna de glasramen en binneninrichting bevestigd worden.

Ook de imposante klokken kregen intussen vorm. De acht houtskeletten, tot twee meter hoog, zijn bijna klaar om voorzien te worden van een realistische bronzen look. Wanneer later ook de brug tussen het decor en de oever geplaatst wordt en de spectaculaire vuureffecten toegevoegd worden, kan het musicalgeweld in alle hevigheid losbarsten.

© Festivaria
© Festivaria

In het naaiatelier wordt intussen druk gewerkt aan de meer dan 250 kostuums waarin de cast te zien zal zijn, en ook de techniek wordt op punt gezet. De Klokkenluider van de Notre Dame wordt namelijk de eerste productie aan het Donkmeer waarin de cast live zal zingen. Die cast maakt zich op voor de start van de repetities. De sfeer zat er alvast goed in tijdens de fotoshoots, zangrepetities en lezingen:

‘Iedereen staat te popelen om op de grote scène te kunnen spelen en kijkt volop uit naar de start van de repetities op 15 juli.’

Bruno Van Heystraeten, regisseur

Ruben Van Keer, Nordin De Moor, Idalie Samad, Leendert De Vis, Pieter Casteleyn en Hilde Van Wesepoel brengen het verhaal van Victor Hugo vanaf 23 augustus naar Berlare.

Verhaal

Parijs, 1482. Na 20 jaar in totale afzondering verlaat Quasimodo stiekem de klokkentoren van de kathedraal voor het Dwazenfestival. Wat een feest zou moeten worden, ontaardt in een dramatisch muzikaal verhaal over uitsluiting, ware liefde en dodelijke jaloezie. Vindt Quasimodo eindelijk het geluk bij zigeunerin Esmeralda? Of verovert aartsdiaken Frollo op sluwe wijze haar hart en is de klokkenluider gedoemd tot een kluizenaarsbestaan?

De Klokkenluider van de Notre Dame is vanaf 23 augustus te zien op het Donkmeer in Berlare. Tickets en info via festivaria.eu.

Lees ook: Ruben Van Keer, Idalie Samad en Nordin De Moor voeren cast De Klokkenluider van de Notre Dame aan

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.