Vanochtend bereikte ons droevig nieuws. Brik Van Dyck overleed namelijk op 52-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De acteur speelde rollen in tal van televisieseries als Familie en Fair Trade, en was onder meer te zien in de films Bowling Balls en Pippa.

Van Dyck was tevens een van de oprichters van de Sven De Ridder Company. Van het begin af aan schreef hij ieder stuk voor het gezelschap, samen met Sven De Ridder. De theaterwereld verliest een talentvol en warm persoon. “Brik was een uitermate getalenteerd observator. Hij kon als geen ander in zijn scenario’s herkenbare personages en situaties uitvergroten voor een breed publiek”, laten medeoprichters Sven De Ridder en Marc Punt weten aan Gazet van Antwerpen.

Afgelopen zomer was Brik Van Dyck nog te zien in de komedie Hoog in de Lucht, de dertiende voorstelling die hij schreef voor de Sven De Ridder Company. Op 29 september hield het stuk, dat momenteel op tour is, opnieuw halt in Theater Elckerlyc voor wat zijn laatste verschijning op de Antwerpse planken zou worden. De acteur speelde net geen 500 voorstellingen voor de producent.

Intussen stromen de reacties op het vreselijke nieuws binnen. “Woorden schieten te kort.
Ik kan het nauwelijks geloven”, schrijft actrice Celine Verbeeck, die in 2022 samen met de acteur op de planken stond in Ne Geestige Kerst, op Instagram. “Lieve Brik. We gaan je missen. Alle sterkte aan familie & vrienden. Voor altijd, je Eefje.” Ook Leen Dendievel deelde een foto op haar sociale media: “Geen woorden voor dit verlies. Veel te vroeg, oneerlijk. We zijn een goeie compagnie kwijt.”

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.