De leerlingen van The Musical Academy bezetten dezer dagen de repetitieruimte van Deep Bridge in Wilrijk met de Little Liars Club-musical Het Fopidool. 21 jongeren brengen, verspreid over twee groepen, het universum van auteur Jonas Boets voor het eerst op de musicalplanken.

Zoals de naam doet vermoeden, draait het in deze voorstelling om leugentjes. Bij binnenkomst wordt het publiek dan ook gevraagd naar hun meest recente leugens, die tijdens de ouverture aan het publiek en de Club voorgelegd worden door liegleraar Wally (Jervin weckx). Nadien trekken de jongeren de voorstelling op gang en maken we kennis met Alice (Sanne Van Zwam). De jongedame is van haar eerste leugentje niet gebarsten en komt zo terecht in een heuse zangwedstrijd waar ze zal moeten strijden voor een plek achter de microfoon op het verjaardagsfeest van de koning in het Sportpaleis. De leugens stapelen zich op en uiteindelijk wordt ze tot winnares verkozen, hoewel ze niet kan zingen. Gelukkig kan ze rekenen op de Little Liars Club en in het bijzonder op Bill (Julien Aelvoet), die er samen voor proberen te zorgen dat ze niet door de mand valt.

Sanne Van Zwam en Julien Aelvoet spelen Alice en Bill - © Deep Bridge
Sanne Van Zwam en Julien Aelvoet spelen Alice en Bill – © Deep Bridge

Complexe muziek en pittige choreografieën

Jens Broes voorzag de muziek voor de voorstelling, die aanstekelijk maar bovenal niet eenvoudig is. Ondanks hun jeugdige leeftijd, weet de cast de nummers nagenoeg probleemloos tot een goed einde te brengen. Zeker in combinatie met de energieke choreografieën van Gregory Langen is wat de cast neerzet een hele prestatie. Het scenario loopt als een trein. Het verhaal bevat enkele leuke wendingen en grappige passages die van de voorstelling een fijne theatertrip maken voor alle leeftijden. Weckx, die naast Wally ook in de huid kruipt van de koning, blinkt opnieuw uit in scherp en komisch spel, en vindt perfect aansluiting bij de jongeren.

Onder leiding van Helle Vanderheyden en Laure Ven werkten de jongeren de afgelopen maanden toe naar een eindresultaat waar ze trots op mogen zijn. Wie nog geen ticket heeft is helaas te laat, de laatste voorstellingen op 15 september zijn volledig uitverkocht. Tijdens de repetities sprak Vanderheyden echter de hoop uit om de voorstelling naar de culturele centra te brengen. Een hoop die wij met haar delen, want deze musical verdient het om langer in de schijnwerpers te staan. Het is een laagdrempelige en amusante productie, en bovendien de perfecte kennismaking met het genre.

Meer informatie over The Musical Academy, de musicalopleiding van Deep Bridge, via themusical.academy.

Lees ook: The Musical Academy klaar voor allereerste Little Liars Club-musical

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.