Het zijn drukke tijden voor Studio 100: enkele maanden na de voorstelling van de nieuwe spektakel-musical Red Star Line stelde de producent vandaag de volledige hoofdcast voor: een mix van vaste waarden en verrassende nieuwkomers zullen dit verhaal tot leven brengen.

Net zoals bij voorganger 40-45 werden voor iedere rol 2 acteurs gecast die afwisselend te zien zullen zijn. De rol van Walter, een Vlaamse ondernemer in New York, wordt gespeeld door Peter Van den Begin en Peter Van de Velde. Carry Goossens en Frans Van der Aa spelen de rol van Walter’s boekhouder Maurice. Voor de rol van Walter’s dochter Louise kan Studio 100 rekenen op jonge talenten Charlotte Boudry en Charlotte Verduyn. Verduyn kon u op televisie al aan het werk zien in onder andere James de Musical en eerder stond ze in Vlaanderen al op de planken tijdens Mozart, The Bodyguard en Aladdin. Boudry was al te zien in onder andere verschillende Ketnet Musical-producties en Ridders van de ronde Keukentafel. Verder weten we al dat Jelle Cleymans en Jonas Van Geel samen met Ianthe Tavernier en Lotte Stevens afwisselend gestalte zullen geven aan Jan en Marie, de hoofdrollen uit de musical.

De indrukwekkende hoofdcast van Red Star Line - © Studio 100
De indrukwekkende hoofdcast van Red Star Line – © Studio 100

Gert Verhulst, die het concept van de musical bedacht, is in de wolken over de hoofdcast:

‘Ik denk dat we erin opnieuw in geslaagd zijn om een bijzonder sterke cast bij elkaar te brengen. Het is een mooie mix van geworden van ervaren topacteurs en nieuwe talenten. Om het intense verhaal van Red Star Line geloofwaardig te kunnen brengen, moet je op zoek gaan naar sterke persoonlijkheden en ik ben ervan overtuigd dat we die gevonden hebben.’

Gert Verhulst, bezieler

Ook Peter Van den Begin kijkt er naar uit om het publiek te ontvangen:

”Ik kijk er erg naar uit om deel uit te maken van zo’n indrukwekkend, wervelend, muzikaal en visueel spektakel. Dankzij de hoofdtelefoons voel je de emotie van dichtbij, ondanks dat je in een gigantische zaal zit.’

Peter Van den Begin, “Walter”

Verder kan Studio 100 ook rekenen op ancien Free Souffriau, die de rol van Martha zal delen met Laura Seys. Thuis-actrice Marleen Merckx, die ook te zien was in 40-45, en de Nederlandse Vera Mann spelen afwisselend Rosalie, en voor de rol van Jef trok de producent Jan Schepens en Peter Thyssen aan. Voor de rol van Cyriel werden meteen 3 namen bekendgemaakt: niemand minder dan Nordin De Moor, Michiel De Meyer en Leendert De Vis nemen deze rol voor hun rekening. Musical-coryfee Goele De Raedt zal de rol van Zulma afwisselen met Hilde Van Wesepoel en Dirk Van Vaerenbergh en Ludo Hoogmartens zullen te zien zijn als Odillon.

De indrukwekkende hoofdcast van Red Star Line - © Studio 100
De indrukwekkende hoofdcast van Red Star Line – © Studio 100

Daarnaast had Studio 100 vandaag nog meer heuglijk nieuws over de productie: een klein halfjaar voor de première werden er reeds 100.000 tickets verkocht. Dit overstijgt zelfs de verbluffende start van 40-45.

Red Star Line is vanaf 19 maart 2023 te zien in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Tickets en info via redstarline.nu.

Lees ook: Al meer dan 50.000 verkochte tickets voor nieuwe spektakel-musical Red Star Line.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.