Het gaat hard voor de nieuwe spektakel-musical Red Star Line: amper twee weken na de voorstelling van de musical werden er al meer dan 50.000 tickets verkocht. Dit toont het massale vertrouwen van de Vlaamse theaterbezoeker in producent Studio 100. Gert Verhulst, de bezieler van de musical, is dan ook uitermate tevreden:

‘Het is echt bijzonder dat we in deze uitdagende tijden zoveel tickets verkopen op zo’n korte tijd. Het bevestigt ons vertrouwen dat we er in geslaagd zijn om opnieuw een titel aan te kondigen die een breed publiek aanspreekt én dat we intussen een echte traditie hebben opgebouwd met onze grote spektakel-musicals. Daar kan ik ons publiek enkel maar dankbaar om zijn.’

Gert Verhulst, bezieler

Net zoals bij 40-45 besliste Studio 100 om voor Red Star Line te werken met een dubbele cast. Zo weten we al dat Jelle Cleymans en Jonas Van Geel samen met Ianthe Tavernier en Lotte Stevens afwisselend gestalte zullen geven aan Jan en Marie, de hoofdrollen uit de musical. Welke namen de cast zullen vervolledigen blijft nog even afwachten.

Verhaal

Antwerpen, 1923
Inscheping van een passagiersboot van de Red Star Line.
Honderden reizigers, hun koffers volgestouwd met illusies en hoop op een beter leven. Sommigen onder hen zullen hun droom realiseren, voor anderen wordt het avontuur één grote teleurstelling.
Jan en Marie vormen een gelukkig en hecht koppel. Het boerenleven oogt echter weinig rooskleurig, want de kleinere landbouwbedrijven moeten het afleggen tegen de opkomende automatisering die alleen herenboeren zich kunnen veroorloven. Als Jan de kans krijgt om in Amerika als ingenieur aan de slag te gaan, gaat hij op het aanbod in. Marie zal hem later achterna reizen. Zal hun liefde de afstand overleven?

Red Star Line is vanaf 19 maart 2023 te zien in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Tickets en info via redstarline.nu.

Lees ook: Studio 100 stelt nieuwe spektakel-musical Red Star Line voor.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.