De première van Grease komt steeds dichterbij: vanaf 12 september is de feelgood musical te zien in Antwerpen, Gent en Hasselt. Producent Albert Verlinde ging de afgelopen maanden op zoek naar de perfecte cast om deze klassieker nieuw leven in te blazen, en deze week kwamen we eindelijk te weten wie dit najaar door de gangen van Rydell High loopt.

De rol van de verlegen Sandy is voor Tinne Oltmans. De actrice en zangeres, die het in 2017 tot in de finale van Steracteur Sterartiest schopte, was in 2022 nog te zien als Sophie in MAMMA MIA! Sandy wordt verliefd op de stoere Danny, een rol voor Danny Dorland. Na rollen in verschillende Nederlandse jeugdseries kwam Dorland op het Vlaamse toneel met zijn rol in de populaire reeks #LikeMe. Daarin speelde hij de stoere jongen met het peperkoeken hart, zijn rol in Grease is hem dus op het lijf geschreven.

Tinne Oltmans wordt de Vlaamse Sandy met Danny Dorland aan haar zijde als Danny - © @rafthomasstudios voor L'Artistique
Tinne Oltmans wordt de Vlaamse Sandy met Danny Dorland aan haar zijde als Danny – © @rafthomasstudios voor L’Artistique

Van prins naar radiopresentator

Lauren De Ruyck tekent dit najaar present als de ruige Rizzo. Na haar passage in het Junior Eurovisiesongfestival 2010 kreeg ze rollen in de televisieseries Galaxy Park en Binnenstebuiten, en stond ze in de finale van K3 Zoekt K3. Ze was ook al te zien in tal van musicals als Peter Pan, Daens, Domino en Roodkapje.

Rizzo heeft een knipperlichtrelatie met Kenickie, een rol voor Pieter Casteleyn. Ook Casteleyn is geen onbekende op het Vlaamse musicalpodium met rollen in 14-18, Chaplin, de musical en The Rocky Horror Show. Eerder dit voorjaar was hij nog te zien in de hommage musical Gaston & Leo. In Duitsland stond de acteur in de Andrew Lloyd Webber-musical Love Never Dies.

Ruth Beeckmans krijgt als Miss Lynch de moeilijke taak toebedeeld om deze door hormonen geteisterde groep jongeren in bedwang te houden. Na rollen in tal van televisiereeksen en films verkent de actrice vanaf deze zomer het musicalpodium. Zo maakt ze dit jaar haar opwachting in de Studio 100-musicals Sneeuwwitje en Tien om te Zien.

#LikeMe-bedenker Thomas Van Goethem vervolledigt de hoofdcast als radiopresentator Vince Fontaine. Met zijn rollen in Doornroosje, Sneeuwwitje en Assepoester moet Van Goethem zowat de meest begeerde sprookjesprins van Vlaanderen zijn. Dit najaar keert de acteur na 5 jaar terug naar de musicalplanken.

Vlaams-Nederlands ensemble

MNM-presentatrice Esther Nwanu, influencer Megane Moerenhout en Nina Rey, die te zien was in de Studio 100-reeks Campus 12, maken dit najaar onderdeel uit van de Pink Ladies. Dorland treedt aan als leider van hun mannelijke tegenhangers, de T-Birds, met Nolle De Kock als Roger.

Dorian Liveyns en Melia Loi maken dit najaar deel uit van het ensemble. Ze worden bijgestaan door hun Nederlandse collega’s Sem Bach, Jente Visser, Imahni Tsolakis, Sam Rondeel en Esmee De Jong.

Grease is vanaf 12 september 2024 te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Tickets en info via greasemusical.be.

Lees ook: FABRIC MAGIC leidt zoektocht naar cast Grease

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.