Warre Borgmans en Jurgen Delnaet veroveren momenteel de harten van het Antwerpse publiek in Theater Elckerlyc als Gaston en Leo. De hommage-musical rond het iconische duo speelt nog tot en met 25 februari in de thuisstad van Gaston Berghmans. Tijdens het eerste weekend van maart verhuist de voorstelling echter naar het Capitole in Gent, de bakermat van Leo Martin.

Samen met scheepshersteller Gaston liet muzikant Leo het publiek decennialang schaterlachen met onsterfelijke sketches. Na zijn overlijden in 1993 bleef de warme herinnering aan hun hoogdagen bestaan dankzij de memorabele films en televisieprogramma’s. De musical, geregisseerd door Frank Van Laecke, viert niet enkel hun carrière, maar ook hun innige vriendschap. Met de hulp van kleppers als Gunther Levi, Heidi De Grauwe en Sandrine André nemen Borgmans en Delnaet het publiek mee achter de schermen. Ze worden hierin bijgestaan door een schitterend live-orkest onder begeleiding van Thomas Vanhauwaert.

Verhaal

In Gaston & Leo – De Hommage Musical gaan we terug naar de Gouden jaren van de variété en komen de helden van de lach weer tot leven. Hoe leerden Gaston Berghmans en Leo Martin elkaar kennen? Wanneer bereikte hun succes een hoogtepunt? En overleefde hun samenwerking elk verdriet? In een nostalgisch decor van heerlijke vergeten Vlaamstalige liedjes wordt met een lach en traan de carrière geschetst van Vlaanderens grootste komische duo ooit.

Gaston & Leo – De Hommage Musical is van 1 tot en met 3 maart te zien in Capitole Gent. Tickets en info via backstage-producties.be.

Lees ook: Backstage Producties viert 10.000 verkochte tickets voor Gaston & Leo

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.