Na het succes van de feelgood musical Vergeet Barbara, die 120.000 toeschouwers naar het theater lokte, komt Studio 100 dit jaar met een opvolger. Op 8 december gaat Tien om te Zien, De Musical in première in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. De musical, die niet toevallig de naam van het legendarische VTM-programma draagt, vertelt het verhaal van 4 vrienden die met de komst van Tien Om Te Zien hun kans grijpen om als boysband een plaats in de spotlights te veroveren.

VTM is erg enthousiast over de samenwerking met Studio 100:

‘VTM is al 35 jaar veel meer dan alleen een tv-zender. We vinden het dan ook heel belangrijk om actief ons publiek op te zoeken en samen unieke momenten te beleven, zoals met The Masked Singer in het Sportpaleis of de Familie-seizoensfinale in de bioscoop. Een grootse feelgood musical stond nog niet op ons palmares, maar dankzij de expertise van Studio 100 en de kracht van Tien Om Te Zien over generaties heen, wordt dit zonder twijfel een nieuwe paragraaf in onze geschiedenisboeken.’

Maarten Janssen, channel manager VTM

Voor de cast doet Studio 100 onder andere beroep op enkele schermgezichten van de zender. Zo zullen Kürt Rogiers en Nathalie Meskens te zien zijn als de Vlaamse zanger Bobby V. en diens manager Wendy. Collega Ruth Beeckmans maakt haar opwachting als Marijke, een superfan van Bobby V., en Laura Tesoro zal in de huid kruipen van Anne, een stagiaire bij de muziekshow. Ze worden bijgestaan door Jonas Van Geel en Tom Audenaert, die ook te zien waren in Vergeet Barbara. Samen met Mathias Mesmans, die momenteel te zien is in de telenovelle Milo, en Peter Thyssen zullen zij gestalte geven aan de 4 leden van de boysband.

De cast van Tien om te Zien, De Musical - © Studio 100
De cast van Tien om te Zien, De Musical – © Studio 100

Bezieler Gert Verhulst zal niet te zien zijn in deze nieuwe feelgood musical, maar houdt warme herinneringen over aan de rol van Willy Vervaet:

‘Bij Vergeet Barbara stond ik zelf op de planken. Het was een feest om elke keer mensen vanop de tribune luidkeels mee te horen zingen. Ik kijk dan ook echt uit naar deze nieuwe feelgood musical, al speel ik deze keer niet zelf mee. De muziek die toen populair was, is nu nog steeds breed bekend. Tien Om Te Zien was het eerste programma waar het Vlaamse lied zo in de kijker werd gezet. We gebruiken in deze musical muziek uit de eerste 5 jaar van Tien om te zien. De muziek krijgt een nieuw jasje, maar zal altijd herkenbaar zijn.’

Gert Verhulst, bezieler

Verhulst werkte het idee van de voorstelling samen uit met Studio 100-CEO Anja Van Mensel en Tijl Dauwe, die het scenario en de regie opnieuw voor zijn rekening zal nemen.

Tien om te Zien, De Musical speelt vanaf 8 december in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Tickets en info via tienomtezien.live.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.