Afgelopen vrijdag trotseerden iets meer dan 800 mensen de regen op weg naar het Antwerpse Theater Elckerlyc. Daar vond namelijk de eerste try-out plaats van De Schlagerij, de nieuwe komedie van Backstage Producties. Iets over half negen opende het rode doek en werden we ontvangen in slagerij Van de Velde, waar slagersvrouw Francine (Evelien Van Hamme) zich zorgen maakt om haar man. Die heeft de nacht namelijk niet thuis doorgebracht, en Francine is bang dat hem iets overkomen is. Gelukkig staat de slager (Patrick Onzia) niet veel later in de winkel, gevolgd door de Nederlandse schlagerzangeres Maura Mynn (Ianthe Tavernier). Het betekent de start van een heerlijke deurenkomedie.

De Schlagerij omarmt de basis van elke goede deurenkomedie: slager Roger heeft namelijk een verhouding met de schlagerzangeres. Zijn vrouw mag dit absoluut niet te weten komen, en daarom schakelt hij de hulp in van zijn buurman Willy (Dirk Van Vooren). Samen proberen ze te voorkomen dat de twee vrouwen de waarheid ontdekken.

Wanneer blijkt dat ook Willy met niet al te legale dingen bezig is, gaan de poppen pas echt aan het dansen. Deze twee verhaallijnen wisselen elkaar af in een vindingrijk scenario, geschreven door Manu Jacobs en Dirk Van Vooren. Het zet stereotype personages in de allesbehalve alledaagse setting van een slagerij, wat resulteert in absurde taferelen en grappige misverstanden.

Solo ensemble

De cast wordt vervolledigd door Maarten Bosmans, die alle bijrollen op zich neemt. Wat het ensemble is in een musical, is Bosmans in De Schlagerij. De acteur weet zich op soms enkele seconden te verplaatsen van het ene personage in het andere, inclusief kostuum. Hij loopt tijdens de voorstelling vermoedelijk als een gek rond in de coulissen, op weg naar zijn nieuwe positie. Het resultaat is echter indrukwekkend en geeft deze komedie de hectische finishing touch die ze nodig had.

Maarten Bosmans en Ianthe Tavernier - © Backstage Producties
Maarten Bosmans en Ianthe Tavernier – © Backstage Producties

Met een goed gevoel – en een klein hongertje – keerde het eerste publiek van De Schlagerij na iets meer dan twee uur huiswaarts.

De Schlagerij is nog tot en met 16 juni te zien in Theater Elckerlyc. Tickets en info via backstage-producties.be.

Lees ook: Ianthe Tavernier wordt Nederlandse schlagerzangeres in De Schlagerij

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.