Eind mei neemt De Schlagerij haar intrek in Theater Elckerlyc. In deze nieuwe komedie van de hand van Dirk Van Vooren en Manu Jacobs probeert een Vlaamse slager zijn affaire met een Hollandse schlagerzangeres geheim te houden, maar dit blijkt moeilijker dan gedacht.

Patrick Onzia kruipt in de huid van de ontrouwe slager die zijn vrouw, gespeeld door Evelien Van Hamme, bedriegt. Ianthe Tavernier tekent present als schlagerzangeres, en Maarten Bosmans zal onder andere gestalte geven aan een politie-inspecteur. Scenarist Dirk Van Vooren zal te zien zijn als de buurman:

‘Deze nieuwe komedie is een waar festijn waar we ontzettend naar uitkijken. Het is een genot om met deze getalenteerde collega’s het podium te delen en ik kan niet wachten om het publiek te laten lachen, gieren en smullen.’

Dirk Van Vooren, “Buurman”

Ook scenarist en regisseur Manu Jacobs is enthousiast over de verzamelde cast:

‘Het is altijd fijn om te mogen schrijven voor én werken met een ploeg van rasacteurs. Die ploeg hebben we zeker en vast verzameld. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om met hen te gaan werken. Eén ding staat vast: dit wordt een productie “met vlees aan”!’

Manu Jacobs, regisseur

Verhaal

Wanneer een Vlaamse slager zijn vrouw bedriegt met een Hollandse schlagerzangeres, heeft hij heel wat te verbergen voor het thuisfront en vooral voor de klanten. Niet veel later staat de zangeres voor zijn deur, dus moet onze beenhouwer de hulp inroepen van zijn trouwe huurder op de zolderverdieping om een préparé van goed gekruide leugens samen te stellen.

Het duurt echter niet lang voor de misverstanden zich beginnen op te stapelen en de slagersvrouw gehakt wil maken van haar ontrouwe echtgenoot… De hamvraag wordt dus hoe onze twee heren zich hieruit zullen redden!

De Schlagerij is vanaf 24 mei te zien in Theater Elckerlyc, tickets en info via backstage-producties.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.