Afgelopen donderdag gingen de repetities van de vernieuwde spektakel-musical 14-18 van start in Puurs. Het was gezellig druk in de foyer van het Studio 100 Pop-Up Theater, maar gelukkig was er nog plaats voor een extra castlid. Bert Verbeke zal na de zomer namelijk opnieuw in de huid kruipen van de goedlachse Albert. Hij zal de rol overnemen van Niels Destadsbader:

‘Het is een eer om opnieuw de rol van Albert te mogen vertolken in deze indrukwekkende productie. De musical brengt een belangrijk stuk geschiedenis tot leven dat we niet mogen vergeten. Nu de repetities zijn begonnen en ik terug met mijn kameraden van 10 jaar geleden op de planken kan staan, heb ik er dan ook enorm veel zin in!’

Bert Verbeke, “Albert”

Iets meer dan een maand voor de première kondigt producent Studio 100 met trots aan dat al bijna 100.000 mensen zich intussen verzekerden van een plaatsje op de rijdende tribunes. Het belooft dan ook een onvergetelijke ervaring te worden met nieuwe muziek en aangepaste teksten. Frank Van Laecke is opnieuw verantwoordelijk voor script en regie, en Dirk Brossé en Allard Blom herbekeken ook de muziek en liedteksten.

Verhaal

De spektakel-musical 14-18 vertelt het aangrijpende verhaal van de Eerste Wereldoorlog door de ogen van vier boezemvrienden uit een klein Vlaams dorpje, wiens levens voorgoed veranderen wanneer ze aan het front gaan vechten. Hun verhaal is er een van vriendschap, liefde en de wil om te overleven onder de meest extreme omstandigheden.

14-18 is vanaf 2 juni 2024 te zien in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Tickets en info via 14-18.nu.

Lees ook: Charlotte Timmers en Ron Cornet vervoegen cast 14-18

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.