Na het succes van de interactieve fictiereeks Assisen, waarvan het nieuwe seizoen sinds deze week te zien is op Play4, brengt producent Backstage Producties de assisenzaal opnieuw naar het theater. In Assisen Live – De Kotmoord zal het publiek opnieuw getuige zijn van een spraakmakend moordproces. Aan de hand van verschillende getuigenissen en flashbacks zullen zij als jury moeten beslissen over schuld of onschuld. Het wordt de zesde in een reeks van zeer succesvolle voorstellingen.

Niemand minder dan Filip Peeters, die in de Play 4-reeks in de huid kruipt van advocaat, zal de productie regisseren. Het publiek wordt ook deze keer weer verwend met een Vlaamse topcast met Sien Eggers als voorzitster van het hof. Samen met het publiek zal zij beslissen over het lot van beklaagde Ben Segers, die bijgestaan wordt door zijn raadsman Carry Goossens. Die laatste wordt het vuur aan de schenen gelegd door procureur Jonas Leemans. Leonce Peeters, de dochter van Filip Peeters, zal te zien zijn als slachtoffer. Nona ‘t Jolle, An Miller en Ini Massez zullen plaatsnemen op de getuigenbank.

Filip Peeters kan niet wachten om de voorbereidingen van de voorstelling aan te vangen:

‘Ik sta te springen om met deze mensen hieraan te beginnen, dit is een cadeau voor elke regisseur.’

Filip Peeters, regisseur

Assisen – De Insulinemoord

Sinds dinsdag is het nieuwe seizoen van Assisen te zien op Play4. Onder andere Gene Bervoets, An Miller, Willem De Schryver, Inge Paulussen, Filip Peeters, Barbara Sarafian en Katelijne Verbeke dompelen de kijker zes weken lang onder in een nieuw proces. Net als in het theater, kan men thuis als volksjury beslissen over schuld en onschuld. Tijdens de laatste aflevering zal duidelijk worden of men het bij het rechte eind had. De reeks is elke dinsdag om 21:15 te zien op GoPlay en Play4.

Assisen Live – De Kotmoord is vanaf 19 april te zien in Theater Elckerlyc in Antwerpen, Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent. Tickets en info via backstage-producties.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.