Actrice Ann Van den Broeck en scenarist/regisseur Stany Crets vormen al jaren een sterk duo: zij werkten onder andere samen voor Spamalot en MAMMA MIA!, en besloten om in 2023 nog een stap verder te gaan. Vanaf 30 april kan je in Theater TriArte in Antwerpen namelijk gaan kijken naar You Are My Sunshine, de allereerste musical die de twee samen schreven.

Geen grote, internationaal gelauwerde productie, geen podium vol acteurs, actrices, zangers en dansers die het publiek vermaken, geen alom gekende musicalnummers: You Are My Sunshine wordt een totale verrassing voor de bezoekers. Crets, die het scenario eerst geschreven had voor een door corona geannuleerde kortfilm, roept het publiek dan ook op om blind tickets te kopen:

‘Ondertussen hebben we, denk ik, wel jullie vertrouwen gewonnen. Deep Bridge als productiehuis, Ann als musicalicoon en ikzelf als jullie regisserende dienaar.
Dus als jullie nu op basis van ons gezamenlijk verleden van de afgelopen 5 jaar eens blind tickets kochten voor YAMS… Hoe cool zou dat zijn.’

Stany Crets, scenarist

Ook Ann Van den Broeck gelooft in de voorstelling:

‘Als er een symbiose ontstaat tussen tekst en muziek en ze eigenlijk niet meer zonder elkaar kunnen bestaan, dan weet je dat er iets speciaals is gecreëerd. De musical heeft ons beider ziel.’

Ann Van den Broeck, componiste

Verhaal

Lena en Britt. Ze kennen elkaar niet. De ene is 15, de ander 45. Door een onfortuinlijke speling van het lot ontmoeten ze elkaar op een plek die ze allebei koesteren in hun hart. Hun beider favoriete plek op aarde. Een vakantiehuis. En ze wachten daar samen tot de voorzienigheid voor hen een beslissing neemt.

Ze worden lotgenoten, leerling en lerares, hartsvriendinnen, moeder en dochter. Ze proberen samen achter een groot mysterie te komen. Hoe kan het dat je leeft en toch niet leeft? Hoe zet je oneindigheid om in eindigheid? Hoe manipuleer je het leven…als je in een coma ligt?

Van den Broeck zal in de musical ook te zien zijn als Britt. Wie Lena zal vertolken wordt later bekendgemaakt.

Lees hieronder de volledige Facebook-post van Stany Crets:

You Are My Sunshine is vanaf 30 april te zien in Theater TriArte in Antwerpen. Tickets en info via deepbridge.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.