Van wapens naar schepen, het is een kleine stap voor Studio 100. De producent stelde vandaag onder grote belangstelling de opvolger van de succesmusical 40-45 voor in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs: Red Star Line belooft opnieuw een totaalspektakel te worden.

Na Daens, 14-18 en 40-45 zocht en vond Studio 100 opnieuw een verhaal van bij ons: de stad Antwerpen was – einde 19e, begin 20e eeuw – het vertrekpunt van waar de grote oceaanstomers van de Red Star Line rederij richting New York vertrokken. In de authentieke gebouwen van de rederij, ter hoogte van de originele bolders op Het Eilandje is ook het indrukwekkende Red Star Line Museum gelegen. Er is dan ook rond de musical een nauwe samenwerking met de stad Antwerpen en het Red Star Line Museum. De voorstelling laat zich inspireren op het verhaal van de rederij en de levensverhalen van de Red Star Line-passagiers, die in de authentieke loodsen van het museum worden verteld.

De nieuwe musical belooft een waardige opvolger te worden voor 40-45. Studio 100 omschrijft het zelf als een prestigieuze, epische spektakel-musical waarmee de producent een zeer breed publiek wil aanspreken:

‘Na de successen van Daens en 40-45 hebben we met het team van Studio 100 heel wat knowhow opgebouwd om voorstellingen van dergelijke omvang te maken. Ook in deze uitdagende tijden blijven we verder investeren in onze grootse plannen. De komende maanden wordt er achter de schermen met bijzonder veel inzet en passie verder gewerkt om opnieuw een unieke ervaring voor onze bezoeker te creëren.’

Anja Van Mensel, CEO Studio 100

Net zoals bij 40-45 besliste Studio 100 om voor Red Star Line te werken met een dubbele cast. Opvallend hierbij is dat boezemvrienden Jelle Cleymans en Jonas Van Geel voor het eerst dezelfde rol zullen spelen. zij geven namelijk samen met Ianthe Tavernier en Lotte Stevens gestalte aan het liefdespaar Jan en Marie, de hoofdpersonages van de musical. Daarnaast nemen ook vaste waarden Frank Van Laecke en Steve Willaert hun plaats in achter de schermen als respectievelijk scenarist/regisseur en componist.

Verhaal

Antwerpen, 1923
Inscheping van een passagiersboot van de Red Star Line.
Honderden reizigers, hun koffers volgestouwd met illusies en hoop op een beter leven. Sommigen onder hen zullen hun droom realiseren, voor anderen wordt het avontuur één grote teleurstelling.
Jan en Marie vormen een gelukkig en hecht koppel. Het boerenleven oogt echter weinig rooskleurig, want de kleinere landbouwbedrijven moeten het afleggen tegen de opkomende automatisering die alleen herenboeren zich kunnen veroorloven. Als Jan de kans krijgt om in Amerika als ingenieur aan de slag te gaan, gaat hij op het aanbod in. Marie zal hem later achterna reizen. Zal hun liefde de afstand overleven?

Red Star Line is vanaf 19 maart 2023 te zien in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Tickets en info via redstarline.nu.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.