Een comeback maken en tegelijk je eerste productie ooit op de planken brengen, Iskariot doet het vanaf 11 oktober. Dan staat het musicalhuis, dat voortvloeide uit het legendarische Judas TheaterProducties, namelijk vier weken lang in de Rode Zaal van het Fakkeltheater met Babes.

De musicalkomedie betekent dus een nieuwe start voor het creatieve team, dat zich in wil zetten om originele, kleinschalige musicals van hoog artistiek niveau te brengen. Allard Blom schreef een gloednieuw script, voorzien van muziek door Sam Verhoeven. Tijdens de voorstellingen zal deze gespeeld worden door een liveband onder leiding van Thomas Vanhauwaert.

Onder leiding van Martin Michel is de cast, bestaande uit Bieke Ilegems, Ann Van den Broeck, Maike Boerdam en Peter Thyssen, momenteel de laatste puntjes op de “i” aan het zetten in het theater. Een spannende periode, vertelt de regisseur:

‘De komende dagen zijn cruciaal. Amper tien dagen voor de première moesten we een castwissel aankondigen, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat we er zullen staan. Dit is hét ‘come back’-moment van het jaar, zowel voor onze cast als voor onze productie. Onze Babes zullen helemaal klaar zijn om te schitteren!”

Martin Michel, regisseur

Verhaal

In de jaren ’90 was het een meidengroep waarvan iedereen de liedjes mee kon zingen: Babes. Maar als één van de vier zangeressen wegvalt, valt in no time de succesvolle formatie uit elkaar.
In een tijd waarin vaker op het verleden wordt teruggegrepen om succes te bereiken, besluiten Nathalie, Sanne en Pamela (de drie overgebleven leden van Babes) om onder leiding van hun vroegere manager Guido ongeveer 25 jaar later toch weer bij elkaar te komen.

Eenieder van hen heeft daar zo haar eigen redenen voor, maar kan dat nog wel?
Is het mogelijk om, als je elkaar 25 jaar amper gesproken hebt, de draad weer op te pakken? En passen de liedjes van vroeger nog wel bij de vrouwen die de drie Babes geworden zijn? Is bekend zijn vandaag de dag nog hetzelfde als bekend zijn in de jaren ’90?
Alle ogen zijn gericht op dat ene concert. Die ene avond waarin ze laten zien: Babes is terug!

Babes is vanaf 11 oktober te zien in het Fakkeltheater, tickets en info via fakkeltheater.be.

Lees ook: Daisy Thys haakt om medische redenen af voor Babes

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.