Het theater, een plek waar de realiteit verdwijnt van zodra het doek opengaat. Acteurs, zangers en dansers geven er iedere voorstelling het beste van zichzelf, zodat de toeschouwers zich volledig kunnen verliezen in het verhaal. De gebeurtenissen op het toneel zijn vaak fascinerend, maar wat gebeurt er achter de schermen?

In Stilte AUB!, een bewerking van Michael Frayns Noises Off, geeft Backstage Producties inkijk in het wondere maakproces van theater. We vallen binnen bij een toneelgezelschap tijdens de generale repetitie (of was het toch de technische doorloop?) van hun nieuwe deurenkomedie. Zoals zo vaak is het grootste probleem dat de tijd om af te werken ontbreekt. De regisseur over zijn toeren, acteurs met hun gedachten ergens anders en de grote première dreigt een ramp te worden.

Stany Crets kruipt in de huid van regisseur Lloyd Dallas, die het wel heel goed kan vinden met actrice Brooke Ashton (Daphne Wellens) en assistente-stagemanager Poppy Norton-Taylor (Lien Thys). Nathalie Meskens en Jonas Van Geel verschijnen ten tonele als Dotty Otley en Garry Lejeune, de twee grote sterren uit de deurenkomedie. Manou Kersting sluit aan als Selsdon Mowbray, die de rol van een inbreker vertolkt in de deurenkomedie.

Neem plaats tijdens de generale repetitie, in de coulissen en tijdens de honderdste opvoering en neus ongegeneerd rond backstage.

Stilte AUB! is van 25 april 2025 tot en met 18 mei 2025 te zien in Theater Elckerlyc Antwerpen. Tickets en info via backstage-producties.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.