De spektakel-musical 14-18 is momenteel opnieuw te zien. Studio 100 herwerkte de voorstelling tot een extra spectaculaire 2.0-versie en mocht intussen al meer dan 100.000 bezoekers ontvangen.

Met rijdende tribunes, gigantische LED-schermen en een heuse legertank verlegt de producent opnieuw grenzen binnen het musicallandschap, en dat wordt duidelijk gesmaakt door het publiek. Om iedereen de kans te geven deze unieke voorstelling bij te wonen, wordt er extra ingezet op toegankelijkheid. Naast een aantal rolstoelplaatsen, vinden er dit weekend namelijk twee bijzondere opvoeringen plaats van 14-18. Op zondag 6 oktober kunnen blinden en slechtzienden om 15 uur terecht in Puurs voor een voorstelling met audiodiscriptie. Hiervoor werkt Studio 100 samen met VeBeS.

Enkele dagen eerder, op vrijdag 4 oktober, staat een voorstelling met tolk gepland. Hiervoor wordt samengewerkt met Doof & Events. Zo krijgen ook toeschouwers met gehoorproblemen de mogelijkheid om het verhaal van Jan, Kamiel, Fons en Albert op een intense manier te beleven.

Het is niet de eerste keer dat Studio 100 haar producties op deze manier toegankelijk maakt. Dergelijke initiatieven werden eerder ook genomen voor 40-45, Red Star Line en Vergeet Barbara. Ook op de website van Tien om te Zien, De Musical, die vanaf 8 december te zien is in het Studio 100 Pop-Up Theater, wordt melding gemaakt van toegankelijke voorstellingen.

Verhaal

De spektakel-musical 14-18 vertelt het aangrijpende verhaal van de Eerste Wereldoorlog door de ogen van vier boezemvrienden uit een klein Vlaams dorpje, wiens levens voorgoed veranderen wanneer ze aan het front gaan vechten. Hun verhaal is er een van vriendschap, liefde en de wil om te overleven onder de meest extreme omstandigheden.

Meer informatie over de voorstellingen met audiodiscriptie en tolk op 14-18.nu.

Lees ook: Spektakel-musical 14-18 viert 100.000ste bezoeker

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.