Als je wist wat er die dag zou gebeuren, zou je dan teruggaan? Die vraag staat centraal in VRIJDAG., de nieuwe musical van The Singing Factory. Scenarist Wanne Synnave schreef een gloednieuwe musical over het helaas brandend actuele thema van school shootings.

In de musical wordt een klas op vrijdagochtend opgeschrikt door een schutter in het schoolgebouw. De laatste dag van de schoolweek verandert in een klap in een grote nachtmerrie. Zesentwintig leerlingen zitten opgesloten in hun klaslokaal, niet wetend hoe lang ze daar zullen moeten blijven en of ze nog wel buiten zullen geraken.

Naast het scenario, verzorgt Synnave ook de regie van deze bijzondere musical. Bijzonder omwille van het verhaal, maar ook door de enscenering. “Tijdens de voorstelling gaat niemand het podium af”, vertelt Tinne De Groot, die samen met Ronny Plovie de koorleiding op zich zal nemen. “De voorstelling vertelt echt hoe de klas de school shooting beleeft. Zij zitten opgesloten in hun lokaal.”

Gelukkig kan The Singing Factory ook nu weer rekenen op een gedreven cast, samengesteld uit het beste jong musicaltalent van Vlaanderen en Nederland. “Ze komen weer van overal, van Kortrijk tot zelfs Enschede”, gaat De Groot verder. “Die persoon moet 3 uur en 20 minuten enkel rijden om te komen repeteren. Dat toont de passie van de jongeren, maar ook het engagement van de ouders.”

De cast wordt zoals altijd bijgestaan door een professional uit de musicalwereld. Wie de rol van leerkracht op zich zal nemen, wordt later bekendgemaakt.

VRIJDAG. is vanaf 1 november te zien in het Zuiderpershuis in Antwerpen, tickets en info via singingfactory.be. Geniet nog tot 30 juni van een early bird-korting.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.