25 jaar na de eerste opvoering in de Stadsschouwburg van Antwerpen keert Les Misérables vanaf 15 oktober 2023 terug naar Vlaanderen. Producent Studio 100 gaat hiervoor een samenwerking aan met de Nederlandse collega’s van De Graaf & Cornelissen Entertainment en Van Lambaart Entertainment, die de voorstelling van maart tot en met oktober op de planken brengen bij onze noorderburen. Vanaf volgend najaar kunnen wij dus genieten van Cameron Mackintosh’s herwerking van het succesverhaal.

Voor deze opvoering wordt de Nederlandse cast aangevuld met Vlaamse topnamen zoals Nordin De Moor, die in de huid kruipt van de rechtschapen politieinspecteur Javert, Ianthe Tavernier, die gestalte geeft aan de verwende Eponine en Jonas Van Geel, die de rol van de aan lager wal geraakte Mr. Thénardier op zich neemt.

Gert Verhulst stelde de cast met gepaste trots voor in het Antwerpse stadhuis:

‘Ik ben bijzonder blij en trots dat we Les Misérables terug naar Vlaanderen kunnen halen. Het is één van mijn favoriete musicals en ik kijk er dan ook bijzonder hard naar uit. Met Jonas Van Geel, Ianthe Tavernier en Nordin De Moor zijn we er in ieder geval in geslaagd om een ijzersterkte Vlaamse cast samen te stellen die dit meesterwerk weer tot leven kan brengen.’

Gert Verhulst

Verhaal

Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobserdeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?

Les Misérables is vanaf 15 oktober 2023 te zien in de Stadsschouwburg van Antwerpen, daarna verhuist de voorstelling naar het Gentse Capitole. Tickets en info via lesmiserables.live.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.