“Te land, ter zee en in de lucht”, dat lijkt wel het motto van Studio 100 als het gaat om haar spektakel-musicals in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs: na een vliegtuig in 40-45 en een trein in Daens pakt de producent dit jaar uit met een boot voor de nieuwe musical Red Star Line, die op 19 maart in première gaat.

Het is momenteel druk op de Schoonmansveld in Puurs-Sint-Amands, na enkele weken repeteren in de foyer van het Pop-Up Theater begon de cast afgelopen week aan de montageperiode van de nieuwe musical. De komende weken zullen techniek en spel dus samenkomen op de enorme speelvloer. Hoewel op de social media-accounts van Red Star Line regelmatig previews te zien zijn van de repetities en de kostuums, is er 1 opvallende afwezige: de Red Star Line zelf. Tijdens de persconferentie vorige zomer kreeg de pers wel al een deel van de boot te zien, maar de volledige constructie was nergens te bespeuren. En hoe zal het publiek de blikvanger van de musical te zien krijgen? Dat was allemaal een groot vraagteken, tot nu.

Studio 100 heeft namelijk concept art van het schip vrijgegeven. Geen echte foto’s dus, maar de digitale animaties maken meteen duidelijk waar je je als publiek aan mag verwachten, en het is niet min.

Een eerste blik op de Red Star Line - © Studio 100
Een eerste blik op de Red Star Line – © Studio 100

Net als bij 40-45 en Daens zal het publiek ook nu weer plaatsnemen op acht autonoom rijdende tribunes waardoor men het verhaal optimaal kan beleven. De combinatie van rijdende tribunes en rijdende decorstukken stelt het productieteam ook in staat om het volledige schip, inclusief loopbrug, samen te stellen zonder het publiek te ver naar achter te zetten.

Een eerste blik op de Red Star Line - © Studio 100
Een eerste blik op de Red Star Line – © Studio 100

Meer dan 150.000 verkochte tickets

Er is duidelijk interesse in het nieuwe prestigeproject van Studio 100. Er werden intussen al meer dan 150.000 tickets verkocht, nog voor de première volgende maand. Wie de musical wil zien en nog geen tickets heeft zal alvast moeten wachten tot na de zomer, want alle voorstellingen in het voorjaar zijn volledig uitverkocht. Wie toch al eerder kennis wil maken met de musical kan vanaf 24 maart het castalbum in huis halen.

Klaar om mee aan boord te stappen? Afspraak in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs waar het schip vertrekt op 19 maart. Tickets en info via redstarline.nu.

Lees ook: Cast Red Star Line start repetities met bezoek aan gelijknamig museum.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.