Momenteel speelt ze er de pannen van het dak in Lady Agatha, en deze zomer keert Karin Jacobs terug naar het Fakkeltheater voor De Ballroombeker. Ze vervangt namelijk Greet Rouffaer, die om medische redenen helaas niet meer kan meewerken aan de voorstelling:

‘Ik dien jammer genoeg met heel veel spijt in het hart forfait te geven voor deze voorstelling omdat ik momenteel worstel met een pijnlijke zona. Mijn arts heeft hiervoor zes weken rust en behandeling voorgeschreven. Zes weken rust om te herstellen kan ik helaas niet combineren met de repetities van deze prachtige zomerproductie. Ik wens het hele team alle succes toe.’

Greet Rouffaer

Intussen is Jacobs volop bezig met de voorbereidingen van de zomerkomedie, die spel en dans combineert. “Dat is zo zalig”, vertelt de actrice: “Ik heb vroeger een dansopleiding gehad, maar ik moest uiteindelijk stoppen en ben dan Studio Herman Teirlinck gaan doen. Ik ben nadien wel nog blijven dansen, maar de laatste twintig jaar kwam het er niet meer van door werkzaamheden. Dankzij dit stuk keer ik terug naar mijn eerste liefde. We hebben trouwens een hele mooie pas de deux, Carry en ik.”

Met namen als Carry Goossens, Karin Jacobs, Ann Van den Broeck en Vicky Florus wist producent Het Achterland opnieuw een reeks topnamen te strikken voor hun jaarlijkse afspraak in de Rode Zaal. “Het wordt een giller”, blikt Jacobs vooruit. “Het is een heel leuk, compleet stuk. Er zit veel humor in, maar er zit ook een beetje emo in. Bovendien zullen ook dansliefhebbers niet op hun honger blijven zitten.”

Verhaal

We maken kennis met dansschool Step by Step uit Hoboken.
De school is gespecialiseerd in ballroom en wordt uitgebaat door de strenge dansdocente Margot en haar man Ronny die als manusje-van-alles zorgt voor de omkadering. Dankzij hun goudhaantjes Giorgio en Vanessa rijgt Step by Step al jaren de successen aan elkaar. Heel wat bekers sieren reeds de danszaal, tot grote trots van Margot en Ronny.

Maar binnenkort is die ene wedstrijd die alles zal bepalen: De Ballroombeker der Lage Landen!
En die moet absoluut in hun bezit komen. Het ziet er naar uit dat dit ook zal gebeuren tot echter een onvoorziene wending roet in het eten gooit!

Valt er nog iets te redden? Zijn de nieuwe aanwinsten Boris en Sabine een optie? Of moet Step by Step de droom van die oh-zo-belangrijke ballroombeker opbergen?

De Ballroombeker is vanaf 28 juni te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Tickets en info via fakkeltheater.be.

Lees ook: Het Achterland brengt zomerkomedie De Ballroombeker

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.