De Sinksenfoor, Oost West, Thuis Best en Minerva Veur Altijd: het zijn slechts enkele van de stukken waarmee Het Achterland de afgelopen jaren te zien was in het Fakkeltheater. Al sinds 2016 brengt de producent iedere zomer een nieuwe komedie naar de Rode Zaal, en dit jaar is dat niet anders. Van 28 juni tot en met 11 augustus kan je er namelijk gaan kijken naar De Ballroombeker, een nieuwe komedie van regisseur en scenarist Jeroen Maes. Klinkende namen als Carry Goossens, Greet Rouffaer, Ann Van den Broeck en Vicky Florus delen deze zomer het podium met jong talent.

Matthew Michel was als kind reeds te zien in het ensemble van Pinokkio en stond later in tal van musicals als Lelies, Grease en La Cage aux Folles. Momenteel is hij in België en Nederland te zien in de herneming van De 3 Biggetjes. Ook Jervin Weckx heeft al een hoop ervaring met rollen in onder meer Evita, Sweeney Todd en A Christmas Carol. Samen met Thomas Boudrez en Ylenia Mele zorgen ze deze zomer voor de swingendste danspasjes. De choreografie van deze voorstelling is in handen van Frank en Laura Zegels.

Verhaal

We maken kennis met dansschool Step by Step uit Hoboken.
De school is gespecialiseerd in ballroom en wordt uitgebaat door de strenge dansdocente Margot en haar man Ronny die als manusje-van-alles zorgt voor de omkadering. Dankzij hun goudhaantjes Giorgio en Vanessa rijgt ’Step by Step’ al jaren de successen aan elkaar. Heel wat bekers sieren reeds de danszaal, tot grote trots van Margot en Ronny.

Maar binnenkort is die ene wedstrijd die alles zal bepalen: De Ballroombeker der Lage Landen!
En die moet absoluut in hun bezit komen. Het ziet er naar uit dat dit ook zal gebeuren tot echter een onvoorziene wending roet in het eten gooit!

Valt er nog iets te redden? Zijn de nieuwe aanwinsten Boris en Sabine een optie? Of moet Step by Step’de droom van die oh-zo-belangrijke ballroombeker opbergen?

De Ballroombeker is vanaf 28 juni te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Tickets en info via fakkeltheater.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.