Komedies naar Gent en de Vlaamse Ardennen brengen, dat was het idee waarmee Anthony Van Caeneghem in 2019 Het Farcetheater oprichtte. Met Eric Meirhaeghe als regisseur en straffe namen als Peter Van Asbroeck en Chris Van Espen in de cast werd hun eerste komedie, Harrie Let op de Kleintjes, een groot succes. In 2022 speelden ze hun eerste kerstkomedie en vanaf 3 mei 2024 staan ze met Kom Van Dat Dak Af voor het eerst ook in het voorjaar op de planken.

Volgend seizoen bestaat Het Farcetheater dus vijf jaar, en dat vieren ze met drie nieuwe komedies. Zo vindt Jan Schepens in Voor Hetzelfde Geld per ongeluk een koffer met 10 miljoen euro. Hij wil met de noorderzon vertrekken, maar daar denkt zijn vrouw, niet toevallig gespeeld door Katja Retsin, anders over. Samen met onder meer Donaat Deriemaeker, Peter Van Asbroeck en Goele De Raedt brengen ze de deurenkomedie van Ray Cooney dit najaar naar Vlaanderen.

Passie en romantiek

Tijdens dit feestjaar maakt het gezelschap ook ruimte voor de nodige romantiek. Met De Verlegen Versierder brengen ze deze kerst het verhaal van Menno, de meest gegeerde vrijgezel van Vlaanderen. Anthony Van Caeneghem speelt de hoofdrol in deze komedie over een man die tegen wil en dank nog steeds maagd is, maar gelukkig kan rekenen op de hulp van zijn oom (Bob De Moor). Daisy Thys, Heidi De Grauwe en Lisa Gerlo maken de cast van deze productie, die vanaf 6 december te zien is, compleet.

In het voorjaar van 2025 keert Koen Crucke, die vorig jaar voor het eerst in een komedie van Het Farcetheater stond, terug in Hotel Politiek. In deze bewerking van Out of Order zien we hoe de burgemeester van Gent verwikkeld geraakt in een politieke crisis wanneer hij een passionele nacht wil beleven met de secretaresse van de oppositie.

Het belooft alvast een druk jaar te worden voor Het Farcetheater en Chris Van Espen, die de regie van de drie komedies zal verzorgen. Een taak die hij met veel plezier op zich neemt: “Er heerst een gemoedelijke, familiale sfeer binnen het team die eerder voelt als thuiskomen dan als werken”.

Meer informatie over de voorgestelde producties vind je op farcetheater.be. Houd zeker ook onze website in het oog, want binnenkort gaan we dieper in op de komedies.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.