In november vorig jaar kondigde Studio 100 aan dat het Les Misérables na 25 jaar terug zou halen naar Vlaanderen met een sterke Nederlands cast aangevuld met topnamen van eigen bodem zoals Nordin De Moor en Ianthe Tavernier.

De producent onthulde ook dat Jonas Van Geel in de huid zal kruipen van herbergier Mr. Thénardier, de helft van het komische duo uit de voorstelling. Vandaag voegde Studio 100 nog een topnaam toe aan de affiche: de doorwinterde Goele De Raedt geeft vanaf dit najaar gestalte aan Madame Thénardier.

Les Misérables is voor velen een onbetwiste musicalklassieker en deel uitmaken van de cast is vaak een grote droom. Een droom die Goele en Jonas nu dus mogen waarmaken. De twee kijken er alvast erg naar uit:

‘De rol van Madame Thénardier is een echte droomrol! Les Misérables is en blijft een iconische voorstelling waarin elke musicalacteur ooit een keer in wil meespelen. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen.’

Goele De Raedt, “Madame Thénardier”

‘Meneer Thénardier spelen was iets dat al heel lang op mijn bucketlist stond. Ik ben ook bijzonder blij dat ik dit avontuur samen met Goele mag aangaan. Zij is zowel vocaal als qua spel een echte topper om mee samen te werken.’

Jonas Van Geel, “Mr. Thénardier”

Verhaal

Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobserdeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?

De première van Les Misérables vindt plaats op 15 oktober 2023 in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Na een speelperiode in de Koekenstad verhuist de voorstelling naar het Gentse Capitole. Tickets en info via lesmiserables.live.

Lees ook: Les Misérables keert na 25 jaar terug naar Vlaanderen.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.