Deze avond was het dan zover: de allerlaatste Afscheidsshow van Samson & Gert in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Gert, al meer dan 30 jaar het geliefde baasje van Samson, heeft zijn plaats nu definitief afgestaan aan dochter Marie. Maar liefst meer dan 150.000 fans, jong en oud, waren massaal aanwezig om afscheid te nemen.

Deze laatste tour, vol Samsonhits van vroeger en nu, was een waardige afsluiter van het Gert-tijdperk, met een indrukwekkend showballet, kinderkoor en prachtig decor. Er werden maar liefst 90 Afscheidsshows gespeeld, voor en na de coronacrisis. Ondertussen brachten Samson & Marie al een nieuwe serie en muziek uit.

Het alom bekende duo, dat op 2 september 1990 hun intrede maakte op het Vlaamse televisiescherm, heeft in al die jaren niet stilgezeten. Naast 797 afleveringen van de televisiereeks, 14 albums en meer dan 180 singles bracht Studio 100 met dit format ook meer dan 44 unieke shows op de planken, goed voor meer dan 10.000 voorstellingen en meer dan 2 miljoen bezoekers.

Nu het doek definitief gevallen is voor Gert maken ze zich in Schelle al op voor het volgende wapenfeit van Vlaanderens favoriete bobtail: vanaf 26 december 2022 is hij samen met zijn nieuwe baasje te zien in hun allereerste eigen voorstelling: een herwerking van Sponkie, het Spookje, de Kerstshow uit 2002 en 2003. Naast het Plopsa Theater in De Panne en het Trixxo Theater in Hasselt mag ook de Elisabethzaal in Antwerpen zich voor de eerste keer in meer dan 10 jaar opmaken voor de komst van Samson.

Tickets voor de Samson & Marie Kerstshow zijn vanaf morgen te koop op http://studio100.com/shows.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.