Vanaf 19 januari eert Backstage Producties Gaston Berghmans en Leo Martin met een musical. Het duo liet Vlaanderen jarenlang lachen met iconische sketches en films, tot Martin overleed op 18 maart 1993. Hun erfenis is echter enorm, en tot op vandaag zijn ze nog regelmatig te zien op televisie. Meer dan reden genoeg voor een musical, vindt ook regisseur Frank Van Laecke: “Als Laurel en Hardy een film verdienen, verdienen Gaston en Leo zeker en vast ook een hommage musical.”

De voorbije drie jaar sprak Kobe Van Herwegen met familie en kennissen over het ontstaan en het wedervaren van hét komische duo in Vlaanderen. Samen met Van Laecke en co-bezieler Dirk Van Vooren schreef hij het script van de musical, die het publiek een inkijk zal geven achter de schermen. Er werd namelijk bewust voor gekozen om de iconische sketches niet op te voeren: “We moeten deze twee iconen alle eer aandoen, we moeten niet proberen om iets na te spelen”, aldus de regisseur.

Vlaamse topcast

Niemand minder dan Warre Borgmans en Jurgen Delnaet kruipen in de huid van Berghmans en Martin, die niet alleen proberen om hun sketches te verbeteren, maar ook om elkaar in evenwicht te houden. Tijdens de voorstelling zullen we ook kennismaken met de mensen die het leven en de carrière van het komische duo mee vormgaven. Zo passeren Jenny en Mariette, de vrouwen van Gaston en Leo, bijvoorbeeld de revue. Hiervoor strikte Backstage Producties niemand minder dan Sandrine André en Heidi De Grauwe. Natuurlijk mag ook hun manager, Rene Vlaeyen, niet ontbreken. Gunther Levi geeft gestalte aan de man die het duo van succes naar succes loodste.

Warre Borgmans, Gunther Levi en Jurgen Delnaet - © Backstage Producties
Warre Borgmans, Gunther Levi en Jurgen Delnaet – © Backstage Producties

Naast deze schitterende hoofdcast staat ook een 10-koppig ensemble, met onder andere Patrick Onzia, Ludo Hellinx, Helle Vanderheyden, Liesbeth Roose en Pieter Casteleyn, te popelen om de musical los te laten op het publiek.

Binnenkort ziet u hoe scheepshersteller Gaston Berghmans en muzikant Leo Martin elkaar leerden kennen en hoe hun samenwerking uitgroeide tot een ongezien succes. In een nostalgisch decor van heerlijke vergeten Vlaamstalige liedjes, en onder begeleiding van een live orkest, schetst de musical met een lach en traan de carrière van Vlaanderens grootste komische duo ooit.

Gaston & Leo – De Hommage Musical speelt vanaf 19 januari in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Vanaf 1 maart staat de voorstelling in het Capitole in Gent. Tickets en info via backstage-producties.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.