Enkele weken geleden kondigde Backstage Producties de terugkeer aan van Herbert Flack als Pieter Van In. De eigenzinnige commissaris is vanaf 17 mei 2024 te zien in Aspe – Moord in de Studio.

Intussen werden de eerste drie namen uit de cast vrijgegeven. Niemand minder dan Ruth Beeckmans, Sven De Ridder en Nathalie Meskens zullen volgend voorjaar te zien zijn in de nieuwe, interactieve voorstelling. Na een jarenlange samenwerking in het VTM-programma Beste Kijkers wordt het de eerste keer dat het drietal samen op de planken zal staan. Producent James Cooke reageert alvast enthousiast:

‘Aspe is een iconisch figuur. We gingen dan ook op zoek naar een cast die er écht staat naast de onnavolgbare Herbert Flack als inspecteur Van In. Ruth, Sven en Nathalie zijn drie veelzijdige acteurs met flink wat ervaring in de tv-wereld. Een echte must in dit nieuwe, interactieve theaterstuk waarin het publiek samen met Van In getuige is van een moord in een TV-studio. Nathalie Meskens vertolkt bijvoorbeeld de rol van presentatrice van een populaire talk-show. En ook Sven en Ruth voelen zich als een vis in het water in een televisiestudio. Ik weet het zeker: Herbert Flack zal bijzonder goed omringd zijn met deze drie kanjers.’

James Cooke, producent

Net zoals bij de twee voorgaande theatershows, is Backstage Producties voor deze derde Aspe-voorstelling op zoek gegaan naar een locatie die perfect aansluit bij het verhaal. Hun oog viel op de televisiestudio bij Play Zuid in Antwerpen.

Verhaal

Net voor de opnames van een populaire tv-show, waarin de inmiddels gepensioneerde hoofdinspecteur Van In centrale gast is, wordt de regisseur van het programma dood aangetroffen. Al snel blijkt dat de man werd vergiftigd. De jonge inspecteur De Swaef heeft de leiding van het onderzoek en ontdekt al gauw dat er meer mensen in de studio rondlopen die belang hebben bij de dood van de regisseur. Lukt het De Swaef deze ingewikkelde puzzel op te lossen en slaagt Van In erin zich niet met de moordzaak te bemoeien? Samen met het publiek, dat getuige was van de moord, wordt alles op alles gezet om de moordenaar te ontmaskeren.

Aspe – Moord in de Studio is vanaf vrijdag 17 mei 2024 te in de studio’s van Play Zuid in Antwerpen. Tickets en info via backstage-producties.be.

Lees ook: Pieter Van In lost moord op in Play Zuid

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.