Vanochtend verzamelde de pers in Antwerpen. Producent Backstage Producties had namelijk groot nieuws over haar zesde en laatste productie van dit theaterseizoen: volgend jaar brengt het Aspe terug op de planken.

Zes jaar na de laatste voorstelling van Aspe 2: Het Dodelijk Jubileum zal het publiek vanaf mei 2024 opnieuw getuige zijn van een moord en mee kunnen speuren naar de dader. Dit keer zal het publiek plaatsnemen in de televisiestudio in Play Zuid, waar de moord zich zal afspelen. Frank Van Laecke zal samen met Peter Römer zorgen voor het scenario:

‘Aspe blijft een iconisch gegeven. Ik ben ervan overtuigd dat het publiek het weer ontzettend spannend zal vinden om als getuige van een moord in een tv-studio aanwezig te zijn en om samen met Van In de dader te ontmaskeren. Bovendien vind ik het heerlijk dat mijn goede vriend Herbert Flack zijn leren jas terug mag aantrekken om het onderzoek in goede banen te leiden.’

Frank Van Laecke, co-scenarist

Het belooft opnieuw een totaalervaring te worden waarbij het publiek al van in de foyer meegenomen zal worden in het verhaal. Producent James Cooke is enthousiast dat deze voorstelling, die ook de basis legde voor de Assisen-voorstellingen, terugkeert. “Dit stond al lang op mijn verlanglijstje”, vertelt Cooke. “Na de twee vorige producties wou Herbert het Aspe-verhaal echter even afsluiten om nieuwe uitdagingen aan te gaan.” Eerder dit jaar stond Flack opnieuw op de scène in de interactieve voorstelling Assisen. “Ik zag het blinken in zijn ogen”, vervolgt de producent, “en ik wist: nu moet ik het nog eens vragen.”

Wie Herbert Flack zal vervoegen is voorlopig nog niet bekend, maar het belooft alvast een sterke cast te worden: “Als je Herbert Flack op een scène zet, moet je zorgen dat je omringd bent door even gepassioneerde mensen. Wees maar zeker dat we met een paar goede, grote namen naar buiten zullen komen. We gaan niet teleurstellen.”

(Lees verder onder de foto.)

Aspe - Moord in de Studio © Backstage Producties
Aspe – Moord in de Studio © Backstage Producties

Verhaal

Net voor de opnames van een populaire tv-show, waarin de inmiddels gepensioneerde hoofdinspecteur Van In centrale gast is, wordt de regisseur van het programma dood aangetroffen. Al snel blijkt dat de man werd vergiftigd. De jonge inspecteur De Swaef heeft de leiding van het onderzoek en ontdekt al gauw dat er meer mensen in de studio rondlopen die belang hebben bij de dood van de regisseur. Lukt het De Swaef deze ingewikkelde puzzel op te lossen en slaagt Van In erin zich niet met de moordzaak te bemoeien? Samen met het publiek, dat getuige was van de moord, wordt alles op alles gezet om de moordenaar te ontmaskeren.

Aspe – Moord in de Studio is vanaf vrijdag 17 mei 2024 te in de studio’s van Play Zuid in Antwerpen. Tickets en info via backstage-producties.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.