Gisteren stelden Sam Verhoeven, An Sluydts en Marijntje Vercammen Iskariot voor. Met dit gezelschap willen ze nieuwe musicals maken en spelen in de Vlaamse culturele centra, met het Antwerpse Fakkeltheater als uitvalsbasis. Tijdens de perspresentatie voegden ze meteen de daad bij het woord en stelden ze niet minder dan drie producties voor. De musicalkomedie Babes wordt hun eerste wapenfeit.

Babes vertelt het verhaal van Pamela, Sanne en Nathalie, drie vrouwen die in de jaren ’90 deel uitmaakten van een succesvolle meidengroep. Wanneer Guido, hun malafide manager, 25 jaar later een opportuniteit ziet, regelt hij een optreden voor het drietal. Al snel komen ze erachter dat bekend zijn nu helemaal anders is dan tijdens hun vroegere gloriedagen.

De producent wist drie klinkende namen te strikken voor de Babes. Zo zal Maike Boerdam, die momenteel te zien is in de prestigieuze Nederlandse musical De Tocht, te zien zijn als Nathalie. Voor de rol van Sanne doet Iskariot beroep op Daisy Thys, de vaste partner van Verhoeven tijdens Hotel Vocal. De rol van Pamela is tenslotte voor Bieke Ilegems, die zo haar musicaldebuut maakt. Lang heeft de actrice niet getwijfeld toen de vraag gesteld werd:

‘Ik heb vrijwel meteen ja gezegd tegen deze musical omdat het een jeugddroom is om eens te mogen zingen op een podium. Met het motto van Pipi Langkous in mijn achterhoofd: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’

Bieke Ilegems, “Pamela”

Peter Thyssen tekent niet alleen present voor de rol van manager Guido, maar voor alle mannelijke rollen in het stuk: “Hoeveel het er zijn weet ik niet, maar het zijn er wel wat. Er zit wel wat vlees aan mijn rol.”

Het scenario van de musical wordt geschreven door Allard Blom, die in het verleden onder meer meeschreef aan Lelies en de spektakel-musicals 14-18 en 40-45.

Verhaal

In de jaren ’90 was het een meidengroep waarvan iedereen de liedjes mee kon zingen: Babes. Maar als één van de vier zangeressen wegvalt, valt in no time de succesvolle formatie uit elkaar.
In een tijd waarin vaker op het verleden wordt teruggegrepen om succes te bereiken, besluiten Nathalie, Sanne en Pamela (de drie overgebleven leden van Babes) om onder leiding van hun vroegere manager Guido ongeveer 25 jaar later toch weer bij elkaar te komen.


Eenieder van hen heeft daar zo haar eigen redenen voor, maar kan dat nog wel?
Is het mogelijk om, als je elkaar 25 jaar amper gesproken hebt, de draad weer op te pakken? En passen de liedjes van vroeger nog wel bij de vrouwen die de drie Babes geworden zijn? Is bekend zijn vandaag de dag nog hetzelfde als bekend zijn in de jaren ’90?
Alle ogen zijn gericht op dat ene concert. Die ene avond waarin ze laten zien: Babes is terug!

Babes is vanaf 11 oktober te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater, tickets en info via fakkeltheater.be.

Lees ook: Sam Verhoeven lanceert nieuw productiehuis Iskariot

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.