Gisteren was het zover: na weken repeteren opende kapsalon De Schaar Erin haar deuren voor het grote publiek. De zaak van saloneigenaar Tony Van Reet (Dirk Van Vooren) wordt plots opgeschrikt door de moord op huisbazin Isabelle Kozak. Van de klanten tot medewerkster Barbara en de eigenaar zelf, iedereen blijkt een motief te hebben om de strenge vrouw uit de weg te ruimen. Aan inspecteur Nick Janssens (Christophe Stienlet) en zijn partner Mike Vertommen (Patrick Onzia) om het mysterie rond de dood van Isabelle Kozak te ontrafelen.

Om deze zaak tot een goed einde te brengen, doet de arm der wet beroep op het aanwezige publiek. Het scenario van Paul Pörtner houdt rekening met meer dan 60 mogelijke vragen van de toeschouwers, die het verloop van de voorstelling bepalen. Geen eenvoudige opdracht dus, maar gelukkig kennen Van Vooren en Stienlet het kapsalon als geen ander. In 2018 speelden ze namelijk dezelfde rollen in het stuk, dat toen door De Komedie Compagnie op de planken gebracht werd. Patrick Onzia was te zien als de foute zakenman Eddy Laureyssens, een rol die in deze versie weggelegd is voor David Cantens. Met Helle Vanderheyden als Barbara De Marke en Vicky Florus als de hautaine madame Eleonore Delrey, belooft De Schaar Erin een onvergetelijke theaterervaring te worden.

De Schaar Erin is tot en met 27 oktober te zien in Theater Elckerlyc Antwerpen, tickets en info via backstage-producties.be. Lees er ook meer over de nauwe samenwerking tussen het theater en de NMBS, die bezoekers een treinreis aanbiedt tegen een voordelig tarief. Bovendien beschikt het theater over meer dan 400 fietsparkeerplaatsen.

Lees ook: Backstage Producties gaat voor seizoen vol interactief theater

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.