Vlaanderen zakte de afgelopen maanden massaal af naar het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs: meer dan 225.000 bezoekers zagen intussen al hoe Peter Van de Velde gestalte geeft aan Adolf Daens, de Aalsterse priester die vocht voor gelijkheid. Als je deze succesproductie nog wil meemaken zal je je moeten haasten, want de poorten van de fabriek sluiten op 1 oktober.

Net zoals Daens zelf ging het ook de “2.0-versie” van deze voorstelling niet voor de wind: amper een week na de première in februari 2020 moesten de voorstellingen gestaakt worden vanwege het Corona-virus. Na een verplichte pauze van 17 maanden werden de voorstellingen vanaf deze zomer terug hervat. Met honden, paarden en een gigantische trein werd de originele voorstelling uit 2008 naar een hoger niveau getild. Met Frank Van Laecke in de regiestoel, Allard Blom als schrijver van de liedteksten en Dirk Brossé als componist kon Studio 100 opnieuw op dezelfde creatives rekenen als toen. Ook zij hebben de voorstelling herbekeken en geoptimaliseerd voor een run in Puurs.

Ook Van de Velde was dankbaar dat hij Lucas Van den Eynde mocht opvolgen als Daens:

‘Toen Gert Verhulst me vroeg of ik de hoofdrol wilde spelen in de musical Daens was ik enorm vereerd. Het is een rol waar je als acteur echt je tanden kan inzetten. Meer dan 100 keer mocht ik in de huid kruipen van Adolf Daens en elke keer weer was dat een absoluut voorrecht.’

Peter Van de Velde, “Adolf Daens”

Verhaal

De musical Daens is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 van grootmeester Stijn Coninx. Hij situeert zijn epos over recht en onrecht, over leven en dood, in het Aalst van 1900 en dompelt ons onder in het rauwe, uitzichtloze leven van de arbeidersklasse.
Eén man gaat echter de strijd aan met het immense onrecht van die tijd.
Die man is priester Adolf Daens.

Daens is nog tot 1 oktober te zien in Puurs, tickets en info via daens.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.