Er wordt intussen druk gerepeteerd voor de musical Tot Altijd. Vanaf 15 februari brengt een Vlaamse topcast het verhaal van de gelijknamige film naar het theater. AuFond Producties kreeg echter de vrijheid om het scenario van Nic Balthazar te verrijken met een extra scène die echt heeft plaatsgevonden: tijdens de euthanasie van Mario Verstraete zong de moeder van Mario namelijk een psalm voor hem, begeleid door haar accordeon. Dit mooie moment, dat Mario’s passie voor muziek symboliseert, kon voor regisseur Manu Jacobs niet ontbreken in de musical.

Hoofdrolspeler Jo Hens maakt zich samen met David Cantens, Anne Mie Gils, Line Ellegiers en Floris Devooght klaar om het aangrijpende verhaal van de eerste niet-terminale euthanasiepatiënt in België opnieuw te vertellen aan het Vlaamse publiek.

Verhaal

Tot Altijd vertelt het verhaal van Mario Verstraete, de eerste niet-terminale euthanasiepatiënt in België. Mario Verstraete heeft alles om gelukkig over te zijn, tot de harde diagnose van MS zijn leven in één adem overhoophaalt. Omringd door vrienden en familie probeert Mario alles uit het leven te halen wat er nog in zit. Wanneer hij echter besluit om te vechten voor zijn recht op waardig sterven, worden al Mario’s relaties zwaar op de proef gesteld.

Tot Altijd is vanaf 15 februari te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Tickets en info via fakkeltheater.be.

Lees ook: Jo Hens brengt titelsong musical Tot Altijd uit

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.