Goed nieuws voor de fans van feelgood musicals, want vanaf september 2024 kan je in Antwerpen, Gent en Hasselt genieten van een nieuwe, frisse versie van de klassieker Grease. Hiervoor werkt de Nederlandse producent Albert Verlinde samen met Senf Theaterpartners, Jaco Kaasschieter en House of Entertainment.

Grease neemt het publiek mee in het verhaal van Sandy en Danny, twee middelbare scholieren die samen een romantische zomer beleefden, maar nadien afscheid moesten nemen van elkaar. Wanneer Sandy later verhuist en samen met Danny op school zit, krijgt hun liefde een tweede kans. De combinatie van het romantische verhaal en meezingers als You’re The One That I Want, Hopelessly Devoted To You, Summer Nights en Sandy hebben van Grease een van de langstlopende musicals ooit op Broadway gemaakt. Daarnaast werd de gelijknamige verfilming met John Travolta en Olivia Newton-John uit 1978 een ware kaskraker.

Grease zoekt cast

Voor deze vernieuwde versie is Albert Verlinde op zoek naar een Vlaamse hoofdcast. Concreet is de producent op zoek naar meisjes en jongens, met het nodige zang- en danstalent, die in de huid kunnen kruipen van jongvolwassenen die in de voorstelling in het laatste jaar van hun middelbare school zitten. Naast de rollen van Sandy en Danny kan je onder andere ook auditie doen voor de rollen van Kenickie, Rizzo, Miss Lynch en Vince Fontaine. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu inschrijven via de website van de nieuwe musical, de audities zullen begin volgend jaar plaatsvinden.

‘Ik kijk enorm uit naar de voorstellingen in Vlaanderen en verheug me nu al op de zoektocht naar het Vlaamse talent. Grease is voor een jonge generatie altijd weer een gouden kans om hun talenten aan het publiek te presenteren.’

Albert Verlinde, producent

Verhaal

Grease vertelt over de tieners Danny en Sandy die na een wervelende zomerromance onverwachts worden herenigd wanneer Sandy voor haar laatste schooljaar naar Rydell High overstapt. Danny blijkt al snel niet de lieve jongen van tijdens de zomer te zijn, maar een lid van de T-Birds die vooral stoer wil overkomen op zijn vrienden. De brave Sandy probeert te veranderen en sluit zich aan bij de Pink Ladies. Een danswedstrijd moet de twee geliefden weer samen brengen, maar voor hoe lang? Overleven ze de beproevingen van het tienerleven en vinden ze opnieuw de ware liefde?

Grease is vanaf 12 september 2024 te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Tickets bestellen en jezelf opgeven voor de audities kan via greasemusical.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.