Vorige week veranderde de Antwerpse Stadsschouwburg in een Amerikaanse high school voor de première van de hitmusical Grease. De voorstelling dompelt het publiek onder in het leven van een tiener in de jaren ’50, inclusief cheerleaders, rivaliserende groepen en liefdesperikelen.

Wanneer Sandy (Tinne Oltmans) op haar nieuwe school oog in oog komt te staan met haar zomerliefde Danny (Danny Dorland), is ze door het dolle heen. Op school blijkt Danny echter niet de lieve jongen te zijn die ze dacht te kennen, en Sandy voelt zich aan de kant geschoven. Ze probeert opnieuw dichter bij Danny te komen, maar dat lijkt verloren moeite.

Dorland brengt een Danny Zuko die tegen het arrogante aanleunt, maar nog net genoeg liefde in zich heeft om Sandy niet helemaal uit het oog te verliezen. Het wordt steeds duidelijker dat hij nog steeds om Sandy geeft, maar de schijn hoog probeert te houden voor zijn vrienden. Oltmans vertolkt dan weer een eerder bedeesde Sandy die, omringd door de Pink Ladies, wil veranderen voor haar zomerliefde. Je blijft als publiek geboeid kijken, wachtend op de volgende wending die de personages dichter bij elkaar zou kunnen brengen maar even goed van elkaar weg zou kunnen duwen.

Sterk ensemble

In de harde realiteit van Rydell High is er maar een vrouw die de tieners in bedwang kan houden, en dat is Miss Lynch. Ruth Beeckmans zorgt als lerares Engels en sportcoach voor de komische noot in de voorstelling. Samen met Luuk Haaze, die gestalte geeft aan haar stuntelige sidekick Eugene, laat Beeckmans regelmatig een lach weerklinken in de theaterzaal.

Ruth Beeckmans en Luuk Haaze als Miss Lynch en Eugene - © Kenney Simons
Ruth Beeckmans en Luuk Haaze als Miss Lynch en Eugene – © Kenney Simons

Daarnaast staat Grease natuurlijk ook bekend om zijn aanstekelijke muziek, en die blijkt nog steeds het gewenste effect te hebben. Met nummers als Hopeloos Verlang Ik Naar Jou en Sandy bevestigen Tinne Oltmans en Danny Dorland hun sterke zangkwaliteiten, maar ook de rest van de cast laat het publiek meermaals dansen op de theaterstoelen. Albert Verlinde vond voor deze productie enkele van de beste stemmen van België en Nederland, en het is een plezier om de getalenteerde groep aan het werk te zien.

Grease is nog tot en met 29 september te zien in Antwerpen. Nadien trekt de musical naar Capitole Gent, waar intussen een extra voorstelling aangekondigd werd op donderdag 3 oktober. Afsluiten doet de cast in Trixxo Theater Hasselt op 11, 12 en 13 oktober. Tickets en info via greasemusical.be.

Lees ook: Extra shows voor musical Grease

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.